Επικοινωνία

Διεύθυνση: Αλιβέρι
  Εύβοια
  34500
  Ελλάδα
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  
Τηλέφωνο: 22230 22851
Fax: 22230 22851

Υγιεινή Διατροφή

Με αφορμή το μάζεμα της ελιάς κ κάποιες εποχιακές ασθένειες ,οπου τα παιδιά μιλούσαν για δυνατούς οργανισμούς που δεν παθαίνουν τίποτα αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την σωστή διατροφή.

Διαβάσαμε αρκετά παραμύθια ,όπως ''Το φαγητό δεν είναι για να χορταίνουμε" ,"Ο Μάκης ο ενζυμάκης και η Μάχη με το στομάχι", "Ο Σοκολάκης και η Ζαχαρούλα Τρυποδόντη" , "Ο Ιππόλυτος ο Ιπποπόταμος", "Όλα μην τα τρώς γιατί θα γίνεις παχουλός","Οι γεύσεις"

Τα παραμύθια αυτά έδωσαν αφορμές για πολλές συζητησεις.

Αρχικά συζητήσαμε για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών ,όπου καταλήξαμε στην καταγραφή των γεύσεων από τα παιδιά.Πρώτα ζωγράφισαν τρόφιμα ανάλογα με την γεύση τους και έπειτα τα έφεραν στο σχολείο και τα κατηγοριοποίησαν ωστε να δημιουργήσουμε τη γωνιά της γευσης.

 

Στη συνέχεια,συζητήσαμε με τα παιδιά ποιες τροφές είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας και ποιες θα ήταν καλό να τις αποφεύγουμε.Παρατηρήσαμε εικόνες σε διαφορα περιοδικά και αποφασίσαμε να κάνουμε έναν πίνακα με τις τροφές που πρεπει να τρώμε και με άλλες που θα αποφεύγουμε.

Την επόμενη ημέρα τα παιδιά έφεραν στο νηπιαγωγείο μας όσπρια,μακαρόνια,λαζάνια και αφού τα παρατηρήσαμε σκεφτήκαμε να ζωγραφήσουμε δύο παιδάκια  χρησιμοποιώντας λαζάνια,τέμπερες.πινέλα.

 

 

'Επειτα ,λόγω του ελαιομαζέματος,τα παιδιά έφεραν στο σχολείο ελιές,τις παρατηρήσαμε ,μιλήσαμε για τη διατροφική τους αξία κ σε πόσα πράγματα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι.

Αναφερθήκαμε στις ομάδες των τροφίμων κ δημιουργήσαμε την πυραμίδα της σωστής διατροφής.

Μιλήσαμε για την στοματική υγιεινή κ παίξαμε με την αντιστοίχιση των κανόνων της.

Αναφερθήκαμε στα προιόντα που οι παλαιότεροι κατα βάση είχαν για τη διατροφή τους ,δημιουργήσαμε τη "γωνιά της γιαγιάς" και γευτήκαμε τον μαγειρεμένο ξινό τραχανά που μια γιαγιά του κλασικού τμήματος ,όπου κ την είχαν προσκαλέσει,μας έφτιαξε.Ακόμη,φτιάξαμε κουλούρια .

 Στο τέλος προέκυψε κ μια κατασκευή ,που κοσμεί την τάξη μας με αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στα θέματα που κατά καιρούς ασχοληθήκαμε.

 

 

April 2024
M T W T F S S
week 14 1 2 3 4 5 6 7
week 15 8 9 10 11 12 13 14
week 16 15 16 17 18 19 20 21
week 17 22 23 24 25 26 27 28
week 18 29 30